Περιοχή

Παραλία “Ορθή Άμμος”

Στα νότια παράλια της Κρήτης, στην επαρχία Σφακίων, 800μ. από το Φρούριο του Φραγκοκαστέλλου, βρίσκονται τα διαμερίσματά μας.

Η ονειρική παραλία της Ορθή Άμμου, που βρίσκεται μπροστά από τα διαμερίσματα μας έχει πάρει το όνομά της από τους εντυπωσιακούς ψηλούς αμμόλοφους και τις θίνες που την περιβάλλουν, είναι μια από τις ομορφότερες παραλίες της Κρήτης και βρίσκεται ανατολικά από το όμορφο Φρούριο του Φραγκοκαστέλλου. Πρόκειται για μια ήσυχη, μη οργανωμένη παραλία με χρυσαφένια άμμο, κρυστάλλινα, πεντακάθαρα και ρηχά νερά. Στην παραλία, υπάρχει σε αφθονία άργιλος με αναγνωρισμένα οφέλη για την επιδερμίδα. Το ανατολικό της άκρο, προτιμάται από τους γυμνιστές, καθώς επιτρέπεται και ο γυμνισμός.

Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται με τα πόδια ακολουθώντας το σύντομο μονοπάτι μέσα από τους αμμόλοφους είτε μέσω μιας τεχνητής σκάλας είτε από άνετο μονοπάτι στην δυτική πλευρά της. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η παραλία αυτή είναι απάνεμη και τις μέρες που ο άνεμος ‘’χτυπάει’’ την περιοχή, τα νερά της παραμένουν ήρεμα.

Εξορμήσεις

Για μια σύντομη αναδρομή στα παλιά ξετυλίγοντας το κουβάρι της ιστορίας μας, σας προτείνουμε να επισκεφτείτε μέρη σε απόσταση αναπνοής από μας, όπως για κολύμπι στην οργανωμένη παραλία του Φραγκοκάστελλου κάτω από το επιβλητικό Φρούριο, το κάστρο του Φραγκοκαστέλλου και όλο το μυστήριο που το περιβάλλει, την εκκλησία του Αγίου Νικήτα με τα ψηφιδωτά και την ιστορική μονή του Αγίου Χαράλαμπου με τα οχυρωμένα τείχη.

Για ολιγόωρες εξορμήσεις, ενδιαφέρουσα είναι η διαδρομή με καραβάκι: Χώρα Σφακίων- Λουτρό- Αγία Ρουμέλη και Χώρας Σφακίων- Γαύδο. Με θέα το βουνό, σας συνιστούμε τα εντυπωσιακά φαράγγια της γύρω περιοχής, όπως της Σαμαριάς, της Ίμπρου, του Καλλικράτη, του Ασφένδου, της Αράδαινας, κτλ., αλλά και οι διαδρομές από Φραγκοκάστελλο- Ίμπρο- Ασκύφου και από Φραγκοκάστελλο- Ίμπρο- Καλλικράτη- Ασή Γωνιά- Αργυρούπολη.

Δημοφιλείς Δραστηριότητες

Εκτός από το Τέννις και τα ποδήλατα που διαθέτουμε, υπάρχει δυνατότητα στην περιοχή για ορεινή ποδηλασία, ορειβασία, ψάρεμα κτλ. Ενώ, για τους λάτρεις των extreme sport, η κατάδυση, το bungy jumping, το paragliding κτλ., θα ‘’απογειώσουν’’ την ανδρεναλίνη τους στα ύψη.

Όλα τα παραπάνω έχουν καταστήσει το Φραγκοκάστελλο πρωταρχικό προορισμό έχοντας αποκτήσει επαναλαμβανόμενους επισκέπτες.

Χρήσιμες Πληροφορίες

Οι επισκέπτες μας μπορούν να απευθυνθούν στο γραφείο υποδοχής των διαμερισμάτων μας για την ενημέρωση μιας ημερήσιας εκδρομής σε μοναδικά μέρη της περιοχής.

Τηλέφωνα

ΑΝΕΝΔΥΚ (Πρακτορείο Σφακίων): 28250 91221
Λιµεναρχείο Σφακίων: 28250 91292
Αγροτικό ιατρείο Σφακίων: 28250 91128
Φαρµακείο Σφακίων: 28250 91385

Τα δίχωρα ορόφου & τα τρίχωρα ισόγειου βρίσκονται υπό ανακαίνιση αυτή τη στιγμή για το 2024, και ανυπομονούμε να μοιραστούμε τις ενημερωμένες φωτογραφίες τον Απρίλιο